Найпростіший і природніший процес, який використовується для створення кормів для Ваших чотирилапих улюбленців – це Повільне випікання в печі.
Для того щоб всі інгредієнти зберегли свою користь, використовується оптимальна температура протягом тривалого часу, яка зберігається всередині всіх компонентів і не викликає руйнувань.
Головний критерій повільного випікання в печі – це дотримання безпеки сировини, для того, щоб люди, які працюють на виробництві та наші чотирилапі друзі, для яких і випікається продукт були захищені від забруднення мікроорганізмами. Так, практично всі патогенні мікроорганізми, які можуть бути в інгредієнтах, завдяки довгому та повільному випіканню в печі руйнуються і не завдадуть шкоди після приготування.
Як впливає випікання в печі на вміст продукту?
При випіканні використовують процес желатинізації, завдяки чому розчиняються гранули крохмалю, і організм улюбленця буде легше засвоювати продукт. Полегшенню цього процесу сприяє присутність вологи і тепла, через що відбувається перебудова молекулярних ланцюгів, і вони змінюють структуру від кристалічної на більш неорганізовану, що й допомагає легше перетравити продукт.
Всі поживні речовини, в процесі приготування, стають більш концентрованими і легко доступні улюбленцю, тому що при випіканні компоненти зневоднюються і втрачають частинку вологості. Також, через цей процес змінюється колір і смак інгредієнтів різного походження в їжі. Посилюється смак та виділяється аромат завдяки об'єднанню білків та пігментів, які присутні у м'ясі для приготування.
Реакція Майяра:
У 1912 році була описана реакція Майяра, таємниця полягала в тому, що в процесі підрум'янювання продуктів посилюється аромат, і з тих пір це відіграє головну роль у приготуванні ароматизаторів. Утворюється нова хімічна сполука глюкозиламіну – це коли харчовий цукор реагує з білками, створюється нова ланцюгова реакція та змінюється колір, структура та поверхня приготовленого продукту, саме так і відбувається реакція Майяра.
Майяра – це процес, коли продукти за високої температури карамелізуються.
Саме канадський виробник Bio Biscuit LLC випікає свою продукцію в печі під ТМ «Oven-Baked Tradition» для кішок та собак, яка доступна на українському ринку. Купити сухий корм для кішок і собак можна з доставкою через інтернет-магазин.
Існує ще процес екструзії.
Екструзія - це дуже швидкий і потужний процес приготування, при якому використовується висока температура і всі компоненти зазнають тиску. Саме це і викликає руйнування поживних речовин та вітамінів у складі корму. На превеликий жаль, було задокументовано мало досліджень про живильний, травний та окисний вплив екструзії та випікання в печі.
Чи цікаво Вам також знати, що більшість масових кормів для кішок і собак виробляються саме в процесі екструзії? Фахівці приготування кормів вважають, що в майбутньому цей процес використовуватимуть набагато менше.
Враховуючи всі фактори повільного випікання у печі, можна назвати цей процес найприроднішим. Він сприяє здоров'ю та гарному вигляду улюбленця. Найімовірніше цей саме цей процес стане головним у приготуванні кормів для наших чотирилапих друзів.